Finanslegendaren Kristoffer Stensrud är död

Den norska finansmannen Kristoffer Stensrud, som var med och grundade Skagen Fonder, avled i helgen efter en längre tids sjukdom. Det meddelar familjen, skriver Finansavisen.
Kristoffer Stensrud.
Kristoffer Stensrud. Foto: Karin Grip / SvD

Stensrud grundade Skagen Fonder 1993 ihop med två andra kollegor. De startade med 20 miljoner norska kronor från 447 andelsägare. Därefter växte verksamheten innan det såldes vidare till försäkringsjätten Storebrand för 1,6 miljarder norska kronor 2017.

Under sin tid på Skagen Fonder var Stensrud vd fram tills 2002 och därefter investeringschef. Han förvaltade tillväxtmarknadsfonden Kon-Tiki för vilken han 2009 blev utsedd till årets stjärnförvaltare av Morningstar inom den fondkategorin.

Stensrud blev 67 år gammal.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.