Finansprofil: Denna recession blir den värsta någonsin

Finansprofilen Peter Schiff, som är VD och global strateg på Euro Pacific Capital, ser en annalkande recession med potential att bli den värsta någonsin. Det uppgav han på Twitter, rapporterar Yahoo Finance.
Finansprofil: Denna recession blir den värsta någonsin - Peter Schiff
Peter Schiff. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/TT
Schiff utvecklar sitt argument utifrån penningpolitiken och dess konsekvenser. Han skriver att ”ju längre räntorna hålls låga under en högkonjunktur, desto fler misstag måste korrigeras under en lågkonjunktur”.

”Eftersom räntorna aldrig har varit så låga under så lång tid kommer denna recession att bli den allvarligaste hittills”, lyder hans resonemang.

Att Schiff inte bara tror på dystra tider och utan också verkar utifrån dessa synpunkter framgår av Euro Pacifics positioneringar. Man har tankat rejält i guldaktier som Barrick Gold, Newmont och Agnico Eagle Mines. Satsningen på guld korrelerar till att den ädla metallen traditionellt ses som en säker tillgång i osäkra tider.

Utöver guldinvesteringarna har Euro Pacific också satsat på andra defensiva investeringar inom tobaks- och jordsbrukssektorn.

Schiff är känd för att ha förutsett finanskrisen 2008.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.