Flygtrafiken hos Swedavia ökade

Antalet resenärer vid Swedavias flygplatser ökade med 4 procent i augusti till 3,56 miljoner. Hittills i år är ökningen 5 procent och efter åtta månader har drygt 26 miljoner resenärer rest till eller från en Swedavia-flygplats.

Uppdelat ökade antalet resenärer som rest till eller från utlandet med 5 procent till 2,5 miljoner. Inrikestrafiken noterade också en ökning även om den var lägre. I augusti reste knappt 1,06 miljoner resenärer inrikes. Ackumulerat för året så här långt har utrikes- respektive inrikestrafiken ökat med 6 respektive 4 procent.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här