Flygtrafiken hos Swedavia var ned 87% i november

Trafiken vid statliga flygplatsoperatören Swedavias tio flygplatser i Sverige uppgick i november till 386 000 resenärer, vilket är en minskning med 87% från samma period året innan.
Avgångshallen på Arlanda flygplats.
Avgångshallen på Arlanda flygplats. Foto: Stina Stjernkvist / TT
Siffran motsvarar en försämring jämfört med föregående månad när tappet uppgick till 79% . Skälet till detta är att smittspridningen återigen ökat och att nya restriktioner tillkommit. Det har påverkat en redan mycket begränsad efterfrågan negativt under november, uppges det.

”Efterfrågan på flygresor försämrades vecka för vecka under november, som blir den nionde månaden i rad med historiskt svaga siffror för flyget till följd av pandemin”, säger Jonas Abrahamsson, Swedavias VD och koncernchef.

Antalet utrikes- och inrikesresenärer var 227 000 respektive 159 000, vilket är en minskning med 88% och 85% för de två kategorierna.

Antalet resenärer vid Stockholm Arlanda Airport sjönk med 87% och vid Göteborg Landvetter med 88%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.