Försvarsmaktens hemsida låg nere i tio minuter efter överbelastningsattack

Försvarsmaktens webbplats utsattes på torsdagen för en överbelastningsattack, enligt ett pressmeddelande. Den här typen av händelser mot svenska myndigheters webbplatser sker kontinuerligt.
Försvarsmaktens hemsida låg nere i tio minuter efter överbelastningsattack - WEB_INRIKES
STOCKHOLM 20221101 Försvarsmakten håller pressträff där generaldirektör Mikael Granholm tillsammans med överbefälhavare Micael Bydén presenterar försvarets framtida ekonomi och förmågor, det fortsatta stödet till Ukraina och det kommande Nato-inträdet. Foto: Tim Aro/ TT / kod 12130 Foto: TT NYHETSBYRÅN

Torsdagens överbelastningsattack visade att det skydd som finns fungerade, skriver Försvarsmakten.

– Resultatet av den här attacken blev att webbplatsen låg nere i tio minuter. Händelsen har inte påverkat Försvarsmaktens förmågor, säger brigadgeneral Peder Ohlsson, Försvarsmaktens kommunikationsdirektör.

Av säkerhetsskäl kommenterar Försvarsmakten inte vem eller vilka som låg bakom torsdagens händelse.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Valour