Förvaltare: Börsfallet bör stanna av – jag gillar Volvo och H&M

Turbulensen på börsen har varit något utöver det vanliga - men börsfallet bör stanna av, menar fondförvaltaren Lars-Erik Lundgren.
Lars-Erik Lundgren.
Fondförvaltaren Lars-Erik Lundgren.

Än så länge har 2022 “bjudit på börsturbulens utöver det vanliga”, skriver Aktie-Ansvars fondförvaltaren Lars-Erik Lundgren i en uppdatering på onsdagen. Han skriver i sin strategirapport för februari att det är stigande räntor och geopolitisk oro som skrämmer marknaden.

“Lätt att känna oro”

Förvaltaren tror att oron på börsen sannolikt kommer “bestå ett tag innan marknaden kan se ett slut”. Lars-Erik Lundgren lyfter dock också fram några saker som gynnar börsen: Att pandemin klingar av och att konjunkturen är stark.

“Med inledningen av börsåret i åtanke är det lätt att känna oro. Hoten är som alltid många och saker som multipelkontraktion är svårt att greppa. Inom tidshorisonten för denna rapport kommer sannolikt volatiliteten bestå. Börsfallet bör stanna av men rotationen fortsätter”, skriver han.

Han aktar sig för övervärderade bolag. Bolag som han gillar och äger är bland annat Volvo, Ericsson och H&M, skriver han.

TUNG DAG FÖR ERICSSON

Ericsson hade dock en väldigt tuff dag på börsen under onsdagen. Det kan du läsa mer om här.

Vill du hitta dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen hittar du det – och mycket mer – på Affärsvärldens nya sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.