Förvaltare mer negativa – väljer att öka kassan

I Bank of Americas månatliga förvaltarundersökning för oktober skriver man att investerare blivit allt mer negativa igen.
Wall Street, New York
Foto: AP Photo/Frank Franklin II/TT

Den genomsnittliga kassanivån hos förvaltarna steg från 4,9 till 5,3 procent. Hälften av förvaltarna förväntar sig svagare global tillväxt och man är för tillfället neutralt inställd till aktier som tillgångsslag.

Andelen som förväntar sig en ”hårdlandning” för konjunkturen har stigit till 30 procent men det är fortsatt en ”mjuklandning” som är det mest troliga scenariot hos förvaltarna med 59 procent.

Gällande den geografiska allokeringen har förvaltarna för första gången sedan 2022 valt att vara underviktade mot Europa och tillväxtmarknader. Istället uppgår nu exponeringen mot Japan till den största övervikten sedan oktober 2018.

Investerare roterar ut från dagligvaror och allmännytta för att stället öka exponeringen mot råvaror och energi. Samtidigt är man fortsatt positiva gällande de stora teknikjättarna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets