Fritt fall i flygsektorn efter Trumps inreseförbud

Det var fritt fall i den europeiska flygsektorns aktier på torsdagsmorgonen efter USA:s president Donald Trumps besked om inreseförbud till USA. Norwegian Airs redan sargade aktiekurs störtade nära 30 procent i öppningen.

SAS, Lufthansa. Air France-KLM och British Airways-ägaren IAG var alla ned med omkring 10 procent i den tidiga handeln på torsdagen. Lågprisbolag som Ryanair och Easyjet, som håller sig med rutter i Europa, kom något lindrigare undan.

Värst drabbat var Norwegian Air, som rasade nära 30 procent i inledningen. Efter 20 minuters handel hade fallet dämpats till runt 10 procent.

I helhet var flygsektorindexet i Stoxx 600 ned med 9,2 procent, att jämföra med breda indexets fall på 5,5 procent.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här