G5 Entertainment undersöker potentiella förvärv

Spelutvecklaren G5 Entertainment undersöker potentiella förvärv. Företaget är inte per definition emot det men är sparsam inom området. Det säger Vlad Suglobov, grundare och vd för G5 i en intervju med Aktiespararna.
Vlad Suglobov, G5 Entertainment
Vlad Suglobov. Foto: Carl Bredberg

”Vi har en stark finansiell ställning och vi fortsätter att generera kassaflöde varje månad. Vi undersöker potentiella förvärv och har löpande diskussioner, men än så länge har ingenting kommit ut ur det”, säger han till tidningen.

Han uppger vidare att företaget inte gör många affärer och när det sker måste de bli rätt, vilket tar tid och tålamod.

G5 Entertainment-chefen tror inte att de stigande räntorna har en betydande inverkan på köp i företagets spel.

”Jag är ingen nationalekonom som kan uttala mig om hur hushållen spenderar sina inkomster, men jag tror att saker som köps i spel inte köps med hävstång, så räntan påverkar det inte direkt. Vi har också en hög andel spelare i den äldre åldersgruppen, vilket förmodligen betyder att de har en bättre eller mer stabil ekonomisk situation”, uppger han vidare för tidningen.

G5 Entertainment-toppen pekar också på att kunderna inte binder sig likt man gör vid ett abonnemang.

G5 Entertainment tillhör bolag som återköper aktier och företaget har nu nästan lika mycket aktier som man hade 2012, enligt Suglobov. Han tycker det fortsatt är ett attraktivt alternativ för bolaget.

G5 Entertainment har inte några skulder att refinansiera utan kommer fortsätta att investera i nya spel.

”När marknaden vänder kommer vi att ha ett antal intressanta nya spel som våra spelare kan åtnjuta. Vår kassaposition kommer förbli stark med möjligheten att marknadsföra dessa nya spel, och antalet aktier i bolaget kommer också att minska”, uppger Vlad Suglobov.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets