Gamestop rusade efter rapport om NFT- och kryptosatsning

Spelåterförsäljaren Gamestop rusade 20 procent i amerikanska efterhandeln efter att Dow Jones rapporterat om att bolaget ska börja satsa på en NFT-marknadsplats och skapa partnerskap inom krypto.
Gamestop
Foto: AP Photo/John Minchillo/TT

Dow Jones citerade insatta källor i sin artikel.

Gamestop sägs ha anställt över 20 personer för att skapa en marknadsplats för att sälja, köpa och handla tv-spels-NFT:er. Samtidigt har bolaget frågat vissa spelutvecklare och förläggare att lista objekten på hemsidan när den går live i år.

NFT, eller non fungible tokens, är ett sätt att verifiera filer och ägandeskap via användandet av en decentraliserad blockkedja och har börjats använda inom bland annat konst. Tanken är att dessa ska vara unika och skapa en sällsynthet som stödjer dess värde.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.