Garanterna fick kliva fram i Ablivas nyemission

Ablivas företrädesemission av aktier tecknades till 65%. Inklusive garantiåtaganden blev teckningsgraden 100% och Abliva får in 40 Mkr före kostnader.
Garanterna fick kliva fram i Ablivas nyemission - 3d rendered Digital illustration of Mitochondria in colour backg
Abliva får in 40 miljoner kronor netto från sin företrädesemission.

Bioteknikbolaget Abliva har publicerat utfallet för sin företrädesemission av aktier. Teckningsgraden exklusive garanter blev 65,3% varav 64,2% tecknades med stöd av teckningsrätter och 1,1% utan.

Emissionen var säkrad till 100% genom tecknings- och garantiåtaganden. Garanterna tecknar för 16 Mkr (34,7% av emissionen) och Abliva tillförs 39,6 Mkr efter emissionskostnader, förutsatt att samtliga garanter väljer kontant ersättning.

Emissionsguiden hissade tidigare två flaggor: ”Aktien handlas ner till teckningskurs” och ”Bristfällig information”.

Garanterna tecknar alltså nära 35% av emissionen vilket är en ganska stor andel. Utfallet resulterar dock inte i att flaggan ”Garanter får stor andel” hissas.

Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco