Prickfritt i Ablivas företrädesemission

Bioteknikbolaget Abliva genomför en företrädesemission som kan tillföra bolaget 46 Mkr före emissionskostnader. Emissionsguiden hissar ingen flagga.
Prickfritt i Ablivas företrädesemission - 3d rendered Digital illustration of Mitochondria in colour backg
Ablivas styrelse har beslutat om en företrädesemission samt en riktad emission av konvertibler som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 26 mars. På bilden en 3D-renderad illustration av mitokondrier. Ablivas läkemedelsprojekt är fokuserade på indikationen mitokondriell sjukdom.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

Abliva har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra bioteknikbolaget 46,1 Mkr före emissionskostnader. Utöver företrädesemissionen planerar Abliva att genomföra en riktad emission av konvertibler om 42 Mkr till samma teckningskurs.

Det senare ska dock endast ske om interimsdata från en fas 2-studie med läkemedelskandidaten KL1333 visar positivt resultat (så kallat ”icke futilt”).

Emissionsguiden fokuserar sin granskning på företrädesemissionen. Vi har dock översiktligt synat konvertibelupplägget. Helhetsbilden är att konvertibelemissionen inte framstår som negativ ur minoritetsägarnas perspektiv.

Finansieringspaketets motiv är främst att finansiera kliniska aktiviteter för Ablivas KL1333-program samt att ha kapital till allmän drift av bolaget.

Emissionsguiden hissar inga flaggor för emissionen.

BRISTFÄLLIG INFORMATION (INGEN FLAGGA)

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

Vad emissionskostnaderna uppgår till framgår inte, förutom kostnaderna för garantiåtaganden. Garanterna får välja mellan en kontant ersättning på 12% eller 14% i aktier av det garanterade beloppet.

Abliva uppger för Afv att emissionskostnaderna kommer att stå med i prospektet. Vi hissar därför ingen flagga utan håller ögonen öppna efter emissionskostnaderna när prospektet publiceras. Då återkommer Emissionsguiden med en ny artikel om emissionen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.