Geelys Li Shufu samäger 80 bolag med kinesiska staten

Kinesiska Geelys Li Shufu samäger totalt 80 bolag med den kinesiska staten. Det rapporterar Göteborgs-Posten som gjort en serie granskande reportage om Geely.
Volvo Cars-ägaren Geely har tre bolag inom koncernen registrerade på skatteparadisen Caymanöarna och Brittiska Jungfruöarna
Li Shufu, grundare av Geely och styrelseordförande i Volvo Cars.
GP har kartlagt Geelys Li Shufus affärsimperium och det handlar om hundratals bolag som äger varandra genom komplexa strukturer med korsägande. Enligt granskningen rör det sig om 80 bolag som Li Shufu samäger med den kinesiska staten. Parterna verkar i symbios enligt tidningen.

Volvo Cars har svarat tidningen att de inte kommenterar ”eventuella kopplingar mellan vår huvudägare och andra företag eller organisationer” och hänvisar till sitt börsprospekt.

Geely är storägare i Volvo Cars och AB Volvo.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets