Goldman Sachs lanserar alternativ till Bloomberg-terminal

Bloombergs terminaler, som ensamma stått bakom mycket av Bloombergs framgångar, kan komma att få konkurrens från en mjukvara som Goldman Sachs tagit fram. Det skriver New York Times.

Den nya mjukvaran, Symphony, lanseras som ett alternativ till Bloomberg-terminalen som kostar drygt 20.000 dollar per år. Därtill använder mer än hälften av Goldmans anställda terminalen främst för att chatta med andra i branschen.

Tidigare har många konkurrenter försökt sig på att ta upp kampen med Bloomberg, både genom att erbjuda produkter som täcker delar eller hela av området den täcker in. Denna gången sker konkurrensen dock från en produkt som har 14 stora banker och finansföretag bakom sig.

Samtidigt som Symphony lanseras senare i september, har en före detta chef på Bloomberg lanserat Money.Net som kommer att utgöra ännu en konkurrent till den förra arbetsgivaren.

Bloomberg-terminalen står för cirka 75 procent av Bloombergs försäljning. Under förra året växte antalet terminaler med 1,9 procent till totalt 325.000. Det kan jämföras med en tillväxt under de tio åren som föregick finanskrisen om 12 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.