Google lanserar privatkonton i samarbete med Citigroup

Silicon Valley-jätten Google avser inom kort att, tillsammans med bland annat Citigroup, lansera privatkonton.

Det rapporterar Wall Street Journal.

Flera stora tech-bolag ser finansiella tjänster som ett sätt att komma närmare användarna och få tillgång till värdefull data. Apple har i samarbete med Goldman Sachs lanserat ett kreditkort och Facebook jobbar med en digital valuta, kallad Libra.

Zuckerberg: Kina gynnas av ett Libra-stoppKina kommer att gynnas i den teknologiska utvecklingen om USA stoppar Facebooks planer för en digital valuta, Libra. Det varnade Facebooks grundare och vd, Mark Zuckerberg, för i en utfrågning i kongressen på onsdagen, enligt Financial Times. 

Genom att erbjuda privatkonton får Google tillgång till information som inkomster, var människor handlar och vilka räkningar de betalar. Google-chefen Caesar Sengupta sade i en intervju att Google vill tillföra värde för kunder, banker och handlare men att kontoinnehavarnas data inte kommer säljas vidare.

”Om vi kan hjälpa fler människor göra saker digitalt online är det bra för internet och bra för oss”, sade Caesar Sengupta.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.