Green Hydrogen Systems sänker intäktsprognosen för 2021 rejält

Danska Green Hydrogen Systems sänker sin guidning för helåret för att man inte kommer att klara av att leverera majoriteten av sin orderstock under sena andra halvåret 2021 som tidigare utlovat. Det framgår av ett pressmeddelande.
Green Hydrogen Systems sänker intäktsprognosen för 2021 rejält - penna-papper-700_binary_6964328.jpg
Bakgrunden till att leveransmålet missas beror på att bolaget inte hunnit göra om en prototyp-monteringsprocess till serieproduktion. Detta innebär inte att ordrarna försvinner utan att majoriteten av dem ska istället levereras under 2022.

Bolaget tvingas dock att revidera ned prognoserna. Intäktsprognosen för 2021 kapas rejält till
cirka 5 miljoner danska kronor från tidigare 40-60 miljoner danska kronor.

Ebitda förväntas bli -145 till -155 miljoner danska kronor (tidigare -105 till -115 miljoner danska kronor) och rörelseresultatet -160 till -170 miljoner danska kronor (tidigare -120 till -130 miljoner danska kronor).

Prognosen för FoU-kostnader och kapitalinvesteringar (capex) lämnas oförändrade.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.