Green Landscaping köper norskt bolag

Utemiljöbolaget Green Landscaping förvärvar norska Braathen Landskapsentreprenør med en omsättning på cirka 300 miljoner norska kronor. Bolaget har cirka 180 medarbetare och beskrivs som ett av Norges största landscapingbolag.
Green Landscaping
Foto: Green Landscaping

Atle Roll-Matthiesen som är regionchef i Norge på Green Landscaping Group säger i en skriftlig kommentar:

— Braathen Landskapsentreprenør är ett välrenommerat företag med lång historia i branschen. Bolaget har de senaste åren förberett sig för ökad tillväxt och expansion. Detta har man bland annat hanterat genom en tydlig hållbarhetsstrategi där arbetet syftar till att möta kundernas krav på en väsentligen ökad andel elektrifierade anläggningsmaskiner. Jag är övertygad om att Braathen Landskapsentreprenør kommer att bli ett starkt tillskott till gruppen på den norska marknaden.

Affären är villkorad av Konkurrenstillsynens godkännande och väntas slutföras under tredje kvartalet, framgår det av ett utskick.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets