Hälften av stockholmarna tror på en bostadsbubbla

42 procent av svenskarna tror att det är en bostadsbubbla på den del av bostadsmarknaden där de bor. I Stockholm är andelen 50 procent.

Det visar en undersökning från Skop.

Skop noterar att det är stora geografiska skillnader, där tron på en bubbla är högre i storstadsområdena. Det finns även ett samband mellan nuvarande boende, där de som bor i villa/radhus har minst tro på en bubbla (36 procent) medan tron är högst bland dem som bor i bostadsrätt (56 procent).

Skop påpekar att boendebeståndet skiljer sig åt mellan olika delar av landet och att det är fler villa/radhus-boende i storstadsområdena som tror på en bostadsbubbla än utanför.

Ett annat tydligt mönster är att tron på en bostadsbubbla avtar med åldern, där 57 procent av dem mellan 18 och 29 år ser en bostadsbubbla, mot 34 procent av dem mellan 65-84 år.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.