Han tar över som VD på Northmill Bank

Tord Topsholm tillträder omedelbart som ny VD på Northmill Bank.
Northmill Banks VD Tord Topsholm.
Northmill Banks VD Tord Topsholm. Foto: Northmill Bank

Tord Topsholm har bland annat varit VD på Catella Bank och kommer närmast från rollen som VD på Avida Finans.

Hans huvudsakliga uppgift på Northmill Bank blir att fortsätta arbetet med att lansera nya produkter och accelerera tillväxtresan, skriver fintech-bolaget.

”Att ta över som VD på Northmill Bank är mycket spännande eftersom neobanken har möjligheten att göra något riktigt, riktigt stort. Northmill befinner sig mitt i den kraftiga rörelse som just nu äger rum på fintech-marknaden och som handlar om att hitta nya affärsmodeller i skärningspunkten mellan det digitala och det personliga. Jag har aldrig tidigare sett ett bolag som står så väl rustat för denna förändring. Som ett djupt teknikdrivet bolag med lönsamhet och egen banklicens, samtidigt som man befinner sig i tillväxt, har Northmill en unik position. Det gör det möjligt att utmana vad banking ska handla om, nämligen kundens personliga upplevelse och behov. Tiden när banken talar om för kunden vad den behöver är förbi. Det är kunderna som sitter i förarsätet nu”, säger Tord Topsholm.

Northmills avgående VD och medgrundare Hikmet Ego kommer att fortsätta som Chief Information Officer, CIO.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.