Handelsbanken höjer Essity till köp på kort sikt

Handelsbanken höjer sin korta rekommendation på hygien- och hälsobolaget Essity från behåll till köp medan den långsiktiga rekommendationen är kvar på underperform.
Essity
Foto: Essity

”Vi räknar med att sjunkande massa- och energipriser kommer ge stöd åt resultatet. Därtill förväntar vi att se egna prishöjningar från Essity. Eventuella framtida prisuppgångar på el/naturgas väntas kompenseras av staten”, skriver banken i en analys på måndagen.

Banken höjer vinstprognoserna för Essity för 2022-23 med 5-17 procent och bedömer att Q4 kan bli det första kvartalet sedan Q2 2022 med resultattillväxt mätt i ebita.

”Medan våra prognoser för Q4 är högre än konsensus bedömer vi att konsensus är alltför optimistisk för helåret 2023”, fortsätter Handelsbanken.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco