Handelsbanken sänker maskinskyddsbolag till behåll

Handelsbanken kan inte längre motivera en köprekommendation för bolaget.
Handelsbanken sänker maskinskyddsbolag till behåll - troax-affarsvarlden-700_binary_6863997.png
Maskinskyddsbolaget Troax inledde det tredje kvartalet med en stor orderbok, men tvingades stänga ner de amerikanska och brittiska fabrikerna till följd av coronapandemin. Handelsbanken har nu svårt att motivera en köprekommendation och sänker därmed Troax till behåll.

”Med en sencyklisk verksamhet borde Troax stå emot bra i detta skede av cykeln, men det andra kvartalet är svårt att förutspå av flera skäl. Hur hårt har nedstängningarna påverkat försäljningen och bruttomarginalen och hur mycket kommer statsstöd i USA kompensera för detta? Vilken effekt kommer pandemin ha på verksamheten i Italien? I vilken utsträckning har kunderna skjutit upp orderbesluten?”, uppger Handelsbanken.

Troax aktie har stigit drygt 50 procent under de senaste tre månaderna och bolaget släpper sin rapport för det tredje kvartalet den 13 augusti.

Handelsbanken sänker sin rekommendation till behåll (köp), med riktkursen 175 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets