Handelsbanken: Swedbank in i värmen – här våra favoritaktier

Handelsbanken uppdaterar idag sin lista med sektorfavoriter och ersätter SEB med Swedbank inom banksektorn.
Swedbank
Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Swedbank handlas på en klart lägre värdering än den nordiska banksektorn, något vi tror är hänförligt till oro och investeringsovilja kopplat till de stundande böterna relaterade till de historiska penningtvättsproblemen i bankens baltiska operationer. Vi tror att tiden för kommunikationen av böterna närmar sig, och att värderingsgapet till sektorn inte återspeglar ett realistiskt utfallsrum vad gäller bötesbeloppets storlek. Vi ser helt enkelt kommunikationen av boten som en kortsiktig trigger för aktien”, skriver Handelsbanken.

”Utöver detta uppskattar vi Swedbanks fortsatt starka intjäning, interna kapitalgenerering samt utdelningspotential. Just utdelningspotentialen och den direktavkastning det innebär tror vi dessutom blir allt viktigare i en miljö där räntorna kommer ned till följd av att inflationen mattas av”, fortsätter banken.

De aktier som ingår i listan är nu Catena, Epiroc, Essity, Inwido, MTG, Sobi, SSAB, Swedbank och Tele2.

Läs mer:

Senaste köpråden för svenska aktier

Förvaltaren satsar på medicinteknik och ESG: ”Aktien har fått fart igen”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets