Handelskriget: Kina försvarar underskott i köp av amerikansk varor

Kina avfärdar anklagelser från Washington om att landet inte har hållit sina åtaganden i handelsavtalet från 2020 om att öka köpen av amerikanska produkter och tjänster. Det skriver AFP.
Handelskriget: Kina försvarar underskott i köp av amerikansk varor - China Trade
Foto: Chinatopix Via AP/TT
Amerikanska handelsdepartementet släppte häromdagen handelssiffror som indikerade att utfästelserna om att köpa ytterligare varor för minst 200 miljarder dollar under 2020 och 2021 inte infriats.

Kina däremot har argumenterat att Beijing har främjat den gemensamma implementeringen av avtalet och att landet arbetat hårt för att övervinna problem som uppstått till följd av pandemin.

Handelsministeriets talesman Gao Feng sa att Kina hoppas på att USA ska stoppa sina undertryckande sanktioner och tariffer mot landet så snabbt som möjligt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets