Handlarna deppar allt mer

Handeln tror på ökad försäljning, men fortsatt vikande lönsamhet och inga nyanställningar det kommande kvartalet.

Framtidsindikatorn fortsätter att uppvisa negativa tal och sjunker från -12 i september till -17 i oktober, visar Svensk Handels Framtidsbarometer.

Detta innebär att handlarnas bedömning av det kommande kvartalet sammantaget är negativ.

”Vi har under året upplevt höga försäljningssiffror och månadens barometer indikerar på ett kommande starkt kvartal, dessvärre är detta inte tillräckligt för att lyfta branschens lönsamhet”, kommenterar Jonas Arnberg, chefsekonom på Svensk Handel.

Drygt hälften av alla tillfrågade företag tror att vinstmarginalen kommer att minska för handeln totalt sett det kommande kvartalet. Företagarna är något mer positiva avseende sin egen butik, uppges det.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.