Hedgefonden Elliott äger nu mer än 10% i Swedish Match

Hedgefondbolaget Elliott Investment Management har per den 24 oktober ökat till drygt 160 miljoner aktier i uppköpsaktuella tobaksbolaget Swedish Match. Innehavet motsvarar 10,5 procent av kapital och röster, enligt ett flaggningsmeddelande.
Paul Singer och Swedish Match.
Paul Singer, Elliot Management. Foto: TT

Elliott flaggade över 5% i början av september och har därefter utökat innehavet. I slutet av september satt Elliott på 7,2%. Bloomberg News har tidigare rapporterat att Elliott och flera andra hedgefonder motsätter sig budet från Philip Morris.

Philip Morris höjde i förra veckan budet på Swedish Match från 106 till 116 kronor per aktie och aviserade då att det inte kommer att höjas ytterligare. Det reviderade erbjudandet är fortsatt villkorat en acceptnivå om 90% och Philip Morris måste idag den 28 oktober meddela ifall bolaget minskar eller frånfaller det villkoret.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets