Hedgefondernas största innehav

Under årets andra kvartal ökade de 50 största amerikanska hedgefonderna sin exponering mot aktier med 4,4 procent.

Det enligt data från Factset. Störst köp under kvartalet gjordes i Time Warner och Perrigo samtidigt som Apple fortsatt var det största innehavet.

Totalt utgör Apple 1,6 procent av fondernas nettovärde och under årets andra kvartal valde 16 av de 26 fonderna som har bolaget att lätta på innehavet.

Time Warner var genom att finnas i 29 portföljer det vanligaste innehavet, och under det andra kvartalet investerades totalt tre miljarder dollar i bolaget.

Vid utgången av det andra kvartalet var den största sektorn i fondernas innehav informationsteknik med 17,4 procent, följt av konsumentbolag med 17,2 procent.

Vidare var Netflix en av de mer anmärkningsvärda försäljningarna under kvartalet. Det var Carl Icahn som valde att avveckla sitt innehav värt 925 miljoner dollar, något han även meddelade via Twitter.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco