Het digitaliseringsvinnare

It-konsultsektorn är heta digitaliseringsvinnare i allmänhet och Acando i synnerhet. Bolaget är i en stark operationell trend och fortsatt multipelexpansion är motiverad.
Het digitaliseringsvinnare - acando-700-161219_binary_6813051.jpg

It-konsulterna för en förhållandevis anonym tillvaro på Stockholmsbörsen och sektorn har genom åren blivit ganska styvmoderligt behandlad i termer av värderings­multiplar. En personalintensiv bransch med låga investeringsbehov, starka kassaflöden och höga direktavkastningar har inte riktigt kompenserat för oron kring prispress från konsulter i låglöneländer och skenande konsultlöner. Affärsvärlden gillar dock sektorn och har genom åren lyft fram flera börsraketer, inte minst Knowit och BTS de senaste åren.

Acando är på många sätt ett utmärkt exempel på it-konsultbranschens transformation sedan millennieskiftet. Inte minst den stora konsolidering som har ägt rum. Börsbolag som Frontec, Resco och Connecta ligger alla inflätade i Acandos dna. Likaså har Acando framgångsrikt kombinerat teknik och verksamhetsutveckling och därmed dragit maximal nytta av den digitaliseringsvåg som sveper fram i såväl den privata som offentliga sektorn.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets