Hexatronic förvärvar amerikanska DCS – tar steget in i datacentermarknaden

Fiberkommunikationsbolaget Hexatronic har ingått avtal om att förvärva samtliga aktier i amerikanska Data Center Systems, som tillhandahåller fiberoptiska lösningar till datacentermarknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.
Hexatronics VD Henrik Larsson Lyon.
Hexatronics VD Henrik Larsson Lyon. Foto: Hexatronic
DCS levererar kompletta fiberoptiska systemlösningar till den amerikanska datacentersmarknaden. Under 2021 väntas bolaget generera ett ebitda-resultat på 3 miljoner dollar.

Köpeskillingen, inklusive en skatteförmån på cirka 2,5 miljoner dollar, kommer inklusive prestationsbaserad ersättning vara 17,2 upp till 19,9 miljoner dollar. Transaktionsstrukturen gör att förvärvet skattemässigt ses som ett inkråmsförvärv och den effektiva ebitda-multipeln blir 5,6 upp till 6,6.

Förvärvet väntas slutföras i början av oktober och DCS-grundaren Kevin Ehringer kommer fortsatt stanna i sin roll som vd.

”Vi är mycket glada över att välkomna DCS-teamet till Hexatronickoncernen. Teamet är mycket erfaret och har ett konsultativt tillvägagångssätt för att säkerställa bästa möjliga nätverksprestanda. De delar också vår syn på värdet av att tillhandahålla kompletta systemlösningar för våra kunder och de har till och med tagit det ett steg längre genom att erbjuda flera olika typer av relaterade tjänster”, kommenterar Hexatronics VD Henrik Larsson Lyon.