Hiq skapar molnplattform för Microsoft

Hiq meddelar i dag att bolaget skapar en analyslösning för Microsoft Devices mobildivision.

Lösningens ska enligt bolaget förbättra användarupplevelsen, förutspå trender och bygga smarta lösningar för framtiden. Projektet ligger i framkant inom ”Internet of Things”-området i Finland.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Inom ramarna för projektet har Hiqs experter utvecklat en lösning på en molnplattform där syftet är att lösningens insamlade data ska förbättra både mobilernas kvalitet och slutanvändarupplevelsen.

”Mängden av lagrad information växer i expressfart i vår uppkopplade värld. För att dra nytta av informationen krävs anpassade big data- och analyslösningar såväl som smidig integration, utveckling och underhåll. Det är vad ”Internet of Things” handlar om. Vi tog oss an den här utmaningen genom en övergång från gamla big data-miljöer till Azure, som ger oss de nödvändiga verktygen för att hantera och dra nytta av all data”, säger Jouni Marttila från Microsoft Devices, i pressmeddelandet.

Data samlas enbart in från de användare som godkänt deltagande i företagets utvecklingsprogram, heter det i pressmeddelandet.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.