HMS Network lyfter på rekommendation

Stockholmsbörsen fortsatte att handlas kring nollstrecket efter lunch på måndagen. Investerarna avvaktar besked från Eurogruppens Greklandsmöte.

SIX Generalindex var klockan 13.41
oförändrat vid 513 medan OMXS30 låg stilla vid 1.642. Omsättningen var 6,3 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 8,8 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Burgundy, Chi-X och Turquoise.

I dag håller eurozonens
finansministrar i Eurogruppen ett nytt möte för att diskutera Grekland. Tysklands Wolfgang Schäuble sade i en intervju med tysk radio att han, baserat på de tekniska samtal som hållits sedan det förra mötet, var skeptisk till att en överenskommelse skulle nås på dagens möte.

Samtidigt skrev Greklands
finansminister Yannis Varoufakis i New York Times att landet ej kommer att backa från de krav, så kallade ”röda linjer”, som landet har lagt fram.

Från Japan rapporterades det
positiv BNP-tillväxt för det fjärde kvartalet efter två raka kvartal med momshöjningsinducerad negativ tillväxt. Kurserna i den asiatiska handeln var överlag högre, inte minst på grund av den positiva utvecklingen i USA i fredags.

På måndagen har de amerikanska
börserna dock stängt för att fira Presidents Day som högtidlighålls på den förste presidenten George Washingtons födelsedag.

Bland de mest omsatta aktierna
fanns Atlas Copco som tappade 0,2 procent efter att Goldman Sachs sänkt sin rekommendation till neutral från köp.

H&M, som också var högt
omsatt, föll 0,9 procent efter att försäljningen som väntat ökat med 14 procent i januari.

En domstol i USA har
ogiltigförklarat ett patent för Astra Zenecas Pulmicort Repsules. Astra håller inte alls med om beslutet, som dock inte påverkar patent i andra länder, och överväger att överklaga. Någon effekt på bolaget guidning för 2015 får domen inte. Astra Zeneca var ned 1,9 procent.

Hexagon föll 0,5 procent efter att
vd Ola Rollén sålt halva sitt innehav, aktier för nästan 300 miljoner, för att finansiera investeringar i ett eget nystartat holdingbolag.

Seamless rasade 9,4 procent efter
en rapport för det fjärde kvartalet som visade både minskad omsättning och ökad förlust. Resultatet för helåret blev -165 miljoner, vilket kan ställas mot det egna kapitalet som efter förlusten uppgår till 190 miljoner. Bolaget har en sedan tidigare uttalad ambition att minska kostnaderna med 80 miljoner jämfört med 2014 års nivå.

Kambi Group steg 5,5 procent efter
att det brittiska spelbolaget, och tillika storkunden, 888 meddelat att de samtal som förts om ett samgående med William Hill har avslutats. Kambi levererar en komplett sportboklösning till 888, vilket kanske hade avslutats om William Hill blivit ny ägare.

Börsveckan rekommenderade i sitt
senaste nummer köp av bland annat Rejlers, Cellavision och B&B Tools. De steg med 7,7, 7,8 respektive 3,9 procent.

Dagens Industri rekommenderade köp
av HMS Networks i måndagens upplaga. Aktien steg hela 13 procent.

Även Affärsvärlden har varit i
farten, detta genom att göra förändringar i sin portfölj. Tidningen köpte in Systemair och Eolus Vind. Dessa aktier steg med 4,2 respektive 4,4 procent.

Indutrade sjönk 0,8 procent efter
en rapport där intäkterna var som väntat och resultat något bättre än väntat. Bolaget höjde utdelningen, dock inte lika mycket som marknaden räknat med, och uppgav att det inte skett några förändringar i marknadsbilden.

NP3 ökade sina hyresintäkter och
sitt förvaltningsresultat rejält i det fjärde kvartalet. En utdelning på 0,50 kronor per aktie föreslogs också. Aktien steg 6,1 procent.

Zwipe, som gör ett kreditkort med
inbyggd fingeravtrycksläsare från Fingerprint, uppgav på sin blogg att flera banker i Baltikum och Norden uttryckt intresse för bolagets produkt vid en mässa i Stockholm. Fingerprint, som inte räknar med några intäkter i närtid från Zwipe, var upp 6,0 procent.

Index                     

Senast 

I dag % 

I år %

SIX Generalindex             

513    

-0,0   

+12,5

OMX Stockholm 30            

1642    

-0,0   

+12,1

SIX Avkastningsindex         

930    

-0,0   

+12,5

SIX Sverige cykliskt 15      

467    

+0,2   

+17,1

SIX Sverige defensivt 15     

493    

-0,5    

+9,6

SIX Volatilitetsindex       

15,6    

+4,3    

+0,0

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.