Humble förvärvar sockerfria godisföretaget Wellibites

Foodtechbolaget Humble förvärvar Wellibites och betalar främst med egna aktier, enligt ett pressmeddelande.
Foto: Chris Liverani/Unsplash
Parterna går inte ut med köpeskillingen efter önskemål från säljarnas sida, uppger Humble Groups vd Simon Petrén i en kommentar till Finwire.

Wellibites är ett varumärke med sockerfritt- och vitaminberikat godis-varumärke. Sedan lansering har bolaget enligt Humble haft en stark omsättningstillväxt och med god lönsamhet och prognostiserar en omsättning om 21,1 miljoner kronor samt EBITDA om 5,1 miljoner kronor kommande 12 månader.

”Vi har under åren haft förmånen att följa bolaget och det ska bli mycket spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma med de verktyg och synergier som Humbles strukturella plattform erbjuder. Givet att Wellibites på kort tid lyckats ta en stark position på den svenska marknaden med endast organisk tillväxt, ser vi även stora möjligheter att utveckla bolaget och varumärket till en internationell succé. Det är en stor glädje att välkomna Sara Serray och Wellibites till Humble Group” säger vd Simon Petrén.

Det uppges att av köpeskillingen ska en majoritet erläggas i form av vederlagsaktier som emitteras till en kurs om 24,31 kronor. Det motsvarar en premie om cirka 13% jämfört med gårdagens stängningskurs. En viss del av förvärvet betalas kontant.