Hyundai Motor ska bygga ny elbilsfabrik i Sydkorea

Biltillverkaren Hyundai Motor och företagets fackförbund meddelade att de ska bygga en ny fabrik för elfordon i Sydkorea. Det framgår av ett pressmeddelande från företaget.
Hyundai Motor ska bygga ny elbilsfabrik i Sydkorea - Hyundai–900
Foto: Lee Jin-man /TT
Första spadtaget ska tas 2023 och fabriken förväntas vara färdig 2025 men de har inte beslutat om detaljerna i projektet än, exempelvis vart den ska byggas samt produktionskapacitet.

Beskedet kommer samtidigt som Hyundai för samtal med facket om löneökningar, bonusar och andra frågor. Det är oklart om tillkännagivandet kommer i hopp om att nå ett genombrott i förhandlingarna, skriver Nikkei Asia. Mer än 70 % av fackföreningens medlemmar röstade för eventuell strejk tidigare denna månad.

Hyundai tillverkar redan elbilar i en fabrik i Ulsan, sydöstra Korea där även konventionella fordon tillverkas. Den nya fabriken uppges dock bara vara avsedd för elbilar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets