Ilija Batljan avgår som VD för SBB – ersätts av Akelius vice VD

Ilija Batljan avgår som VD för SBB och ersätts av Leiv Synnes, tidigare CFO och vice VD på Akelius. "Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot”, skriver Ilija Batljan i ett pressmeddelande. Aktien handlas upp nära 60% på beskedet.
Ilija Batljan avgår som VD för SBB – ersätts av Akelius vice VD - SBB Ilija Batljan Leiv Synnes
Leiv Synnes, tidigare CFO och vice VD på Akelius ersätter Ilija Batljan som VD i SBB. Foto: TT

”Styrelsen i SBB och Ilija Batljan har samsyn om att ett nytt ledarskap är det bästa för SBB. Ilija Batljan frånträder sin roll som verkställande direktör och kvarstår som styrelseledamot i SBB, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Styrelsen har utsett Leiv Synnes till ny verkställande direktör från och med 5 juni 2023. Synnes har varit CFO för Akelius Residential Property AB sedan 2014 och vice verkställande direktör på Akelius Residential Property AB sedan 2020. Synnes sitter också i Castellums styrelse.

”Arbetet med den strategiska översynen fortskrider oförändrat och enligt plan. Med Leiv Synnes som ny verkställande direktör tillförs SBB en ny, mycket kvalificerad kraft som med fullt fokus kan leda bolaget och bistå styrelsen i den strategiska översynen. När nu Ilija Batljan lämnar över vd-posten vill jag rikta ett varmt tack till honom för hans fundamentala insats i att utveckla SBB till Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, och styrelsen ser fram emot Ilijas fortsatta bidrag i rollen som styrelseledamot,” säger styrelseordförande Lennart Schuss.

”Jag är hedrad, stolt och ödmjuk över förtroendet och ser fram emot att tillsammans med styrelsen och medarbetarna fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur. Mitt omedelbara fokus kommer såklart också vara riktat på att stödja den strategiska översynen som styrelsen leder,” säger den tillträdande VD:n Leiv Synnes.

”Som grundare och stor aktieägare i SBB ligger det i min roll att ta ansvar i en utmanande tid. Utnämningen av Leiv Synnes är ett utomordentligt val av VD som ger SBB bästa tänkbara förutsättningar framåt. Jag vill passa på att tacka alla fantastiska medarbetare på SBB som genom åren arbetat outtröttligt sida vid sida med mig. Min tro på SBB är intakt och jag kvarstår som styrelseledamot,” säger Ilija Batljan, avgående VD.

Aktien handlades upp till 5,80 kronor på beskedet, en uppgång på närmare 60% idag.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets