Akelius ser möjligheter för SBB: ”Kan köpa för 40 miljarder utan att låna”

Fastighetsmiljardären Roger Akelius utesluter inte att SBB kan köpas av en annan aktör. "Det finns hundra köpare till SBB:s fina innehav", säger han till Fastighetsnytt och hintar om att hans eget fastighetsbolag har pengar i kassan.
Roger akelius
Roger Akelius. Foto: Emelie Asplund / TT

Finansdepartementet för dialog med flera stora investerare rörande förvärv i samband med krisen i SBB, enligt Di.

Roger Akelius, grundare av Akelius Residential Property, säger nu i en intervju med Fastighetsnytt, att regeringstjänstemännen borde veta bättre.

”Det finns alltid köpare på en fri marknad. Märkligt att regeringen inte vet att det finns hundra köpare till SBB:s fina innehav av samhällsfastigheter”, säger han till tidningen och tillägger:

”Det pris som köpare är villiga att betala kallas marknadspris. Jag ska inte vara kaxig, men Akelius kan köpa för 40 miljarder utan att behöva låna.”

Tonar ned krisen

SBB:s VD Ilija Batljan tonar å sin sida ned krisen i hans bolag. I en intervju med SVT:s Aktuellt tog han upp styrelsens process med att se över strategiska alternativ.

”Jag känner mig väldigt trygg med den processen och jag ska göra allt jag kan för att det ska kunna fungera på ett bra sätt”, sade han då.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets