Ilija Batljan: Kommer inte sälja några aktier

Samhällsfastighetsbolaget SBB har dragits med ned i börsraset de senaste veckorna varpå kursen nästan har halverats. Vd Ilija Batljan uppger att han inte sålt några aktier och att han inte kommer att göra det framöver heller.

”Det är väldigt enkelt – raset i aktien påverkar inte min situation alls”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt på fråga om hans eventuella portföljbelåning. Han ville inte säga något om den eventuella belåningssituationen.

Någon timme efter att Nyhetsbyrån Direkt ställt frågor kring hur Ilija Batljan agerat gällande sitt innehav rapporterades att han på fredagen gjort ett förvärv om 100.000 aktier i bolaget, enligt Finansinspektionens insynslista.

SBB-chefen äger ungefär 12 miljoner B-aktier samt 109 miljoner onoterade A-aktier i SBB, och står som största ägare i bolaget med en andel om 8,8 procent av kapitalet och nästan 34 procent av rösterna, enligt ägardatatjänsten Holdings. Totalt är hans innehav värt omkring 2,2 miljarder kronor (om man sätter samma pris på A-aktierna som B-aktierna).

Aktiekursen har sedan den 21 februari dykt från 32 till omkring 18 kronor, vilket motsvarar ett tapp på lite mer än 40 procent. Storägaren och tillika vd:n uppger dock att han inte har någon som helst ”stress” gällande sitt innehav.

”Jag har inte sålt någonting och kommer inte sälja någonting. Jag ser ingen risk för att behöva göra det framöver heller”, säger Ilija Batljan och betonar att han äger ytterligare tillgångar i form av fastigheter och aktier.

”Jag har ingen stress vad gäller min balansräkning någonstans”, säger han.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco