Ilija Batljan säljer aktier i onoterade innehav

Ilija Batljan har sålt aktier i de onoterade techbolagen Yabie och Min Doktor, rapporterar Breakit med hänvisning till ägardatatjänsten Holdings.
Ilija Batljan säljer aktier i onoterade innehav - ILJA BATLJAN
Ilija Batljan. Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

I betaltjänstebolaget Yabie satt Batljan på 4,7% av aktierna. Dessa har nu avyttrats för ett uppskattat pris av 22-32 miljoner kronor, enligt Di Digital.

Samtidigt har Batljan också sålt i princip alla sina aktier i nätläkaren Min Doktor. Batljan innehade 0,4% av bolaget och det senaste kända priset var 25 kronor. Det innebär i sådana fall att posten var värd cirka 23,3 miljoner kronor.

Batljans avyttringar har gjorts för att kunna täcka upp räntebetalningarna sedan SBB, hans främsta investering, valt att pausa sina utdelningar. Dessa utdelningar använde Batljan tidigare för att betala räntorna.

Enligt Breakit har Batljan också sedan tidigare sålt en stor del aktier i solcellsbolaget Exeger.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.