Integrums VD frias från oredlighet i forskning

Medicinteknikbolaget Integrum har informerats av Nämnden för prövning och oredlighet i forskning att de beslutat att företagets VD Rickard Brånemark med forskarkollegor inte gjort sig skyldiga till oredlighet.
Integrums VD frias från oredlighet i forskning - Integrum
Foto: Integrum

Ärendet rör en vetenskaplig artikel som publicerades i april 2020. Dock ger Nämnden för prövning och oredlighet i forskning (Npof) personerna en del kritik och anser att förfarandet i artikeln kan anses som oaktsamt, men dock inte grovt oaktsamt. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi har gett en noggrann redogörelse till Npof och konstaterar att de efter en grundlig utredning har kommit till slutsatsen att ingen oredlighet har förekommit i forskningen. Samtidigt tar vi till oss av den kritik som vi fått av nämnden”, kommenterar Integrums VD Rickard Brånemark.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.