IPO-guiden hissar två flaggor inför Ellwees notering

Affärsvärldens IPO-guide har granskat Ellwee inför noteringen i januari och hittat två flaggor.
IPO
Ellwee
Lista First North
Storleksklass Mikrobolag
Börsvärde efter noteringen 108 Mkr
Sista teckningsdag 2021-01-19
Första handelsdag 2021-01-11

Den 19 januari noteras Ellwee, som utvecklar, tillverkar och säljer eldrivna fordon, på First North. De eldrivna fyrhjulingarna används dels på golfbanor samt för gated communities och resorts.

Affärsvärldens IPO-guide har inför noteringen granskat prospektet och hittat två flaggor. En för ”säljsugen storägare i förhoppningsbolag” samt en för ”bristfällig information”.

De flesta större aktieägarna i Ellwee har tecknat lock up-avtal om 90% av sitt innehav i 3 månader. Det är väsentligt kortare än 12 månader som brukar gälla IPO. Den största ägaren vid noteringen, Arastoupour & Persson Investment (där GW Persson ingår som ägare), har rätt att inom tre månader från notering sälja halva sitt innehav. Detta signalerar inte långsiktig tro på bolaget och IPO-guiden hissar därmed en flagga.

I Ellwees prospekt framgår det att bolaget har genomfört nyemission av aktier och att konvertibler konverterats. Det finns däremot ingen information om teckningskurs. Dessutom saknas uppgifter om personer i styrelse och ledning varit engagerade i bolag som försatts i konkurs. IPO-guiden hissar en flagga.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ELLWEES SIDA PÅ IPO-GUIDEN

FLAGGOR ENLIGT AFFÄRSVÄRLDENS IPO-GUIDE

En av IPO-guidens främsta nyttor är att belysa små och stora ”flaggor” avseende erbjudandet och själva noteringen. Flaggorna gäller även börsfäighet men handlar INTE om bolagets verksamhet per se eller värderingen på aktien. De allra flesta noteringar får någon eller några flaggor.

Sista teckningsdag är måndagen den 11 januari och teckningskursen är 2,50 kronor per aktie.

ANDRA AKTUELLA NOTERINGAR – LÄS MER PÅ IPO-GUIDENS SIDA

Bolag Status Lista Sista teckningsdag Första handelsdag Analys
Streamify Inväntar notering Spotlight 2020-12-23 2021-01-25 Läs här