Isola Castles bud på Vinda ger Essity 19 miljarder

Isola Castle kommer att lägga ett villkorat bud på samtliga aktier i Vinda, i vilket hygien- och hälsobolaget Essity är majoritetsägare med 51,59% av aktierna.
Isola Castles bud på Vinda ger Essity 19 miljarder - Essity
Magnus Groth, VD på Essity.

Budet är på 23,50 hongkongdollar per aktie, totalt värt cirka 28,3 miljarder hongkongdollar (37,3 miljarder kronor). För Essitys del kommer transaktionen att generera en köplikvid på cirka 15 miljarder hongkongdollar, motsvarande 19 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Essity uppges stödja budet och har undertecknat ett oåterkalleligt åtagande om att acceptera det.

”Det här är ett mycket attraktivt bud för Essity och för våra aktieägare. Vi bibehåller en närvaro i Asien och i Vinda genom fortsatt licensiering av Essitys varumärken, med hållbarhetskrav på inköp och produktion och samarbete inom innovation och marknadsföring. Efter slutfört bud minskar vi dessutom Consumer Tissues andel av Essitys totala försäljning och möjliggör ökat fokus på investeringar och tillväxt i Essitys varumärken och kategorier med högre avkastning”, säger Magnus Groth, VD för Essity.

Transaktionen förväntas bli slutförd vid mitten av 2024, förutsatt det erhåller godkännande av tillsynsmyndigheter i Kina och på andra relevanta marknader.

Isola Castle är indirekt helägt av Asia Pacific Resources International Limited.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets