It-jättar steg i efterhandeln på Wall Street

Kurserna på Wall Street stängde något högre efter torsdagens handelssession. Rapporter var i fokus även denna dag och it-jättarna Google, Microsoft och Amazon släppte sina delårsresultat efter börsstängning. I telekomsfären ryktas det om en fnurra på tråden istoraffären mellan Comcast och Time Warner.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,1 procent vid 18.059. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,2 procent till 2.113 medan Nasdaq Composite steg med 0,4 procent till 5.056.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med två punkter till 1,95 procent samtidigt som trettioårsräntan backade en punkt till 2,64 procent.

Under de sista timmarna på den amerikanska handelsdagen rapporterade Bloomberg att Comcast planerar att avbryta affären med Time-Warner där Comcast vill köpa upp nämnda bolag för 45 miljarder dollar. Enligt uppgift till Bloomberg ska nyheten meddelas på fredagen och beslutet ska ha tagits efter uppgifter om att amerikanska myndigheter är på väg att underkänna affären. Comcast var upp 0,8 procent vid stängning medan Time Warner Cable var 0,5 procent högre.

Efter att USA-börserna stäng släppte IT-jättarna Amazon, Google, Juniper Networks och Microsoft sina delårsrapporter.

Google handlades upp 2,3 procent i efterhandeln efter att ha redovisat ett justerat resultat per aktie om 6,57 dollar, mot väntade 5,38 dollar enligt Zacks Estimates.

Amazons redovisade ett nettoresultat om -0,12 dollar per aktie, att jämföra med förväntningar som var -0,13 dollar per aktie enligt Zacks Estimates. För det andra kvartalet 2015 spår bolaget en försäljning i spannet 20,6-22,8 miljarder. Aktien handlades 2,1 procent högre i efterhandeln.

Microsoft ställdes upp 3,4 procent i efterhandeln. Bolagets resultat för det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår landade på 0,61 dollar per aktie, mot förväntade 0,51 dollar per aktie. Också försäljningen blev högre än väntat, 21,7 miljarder dollar mot väntade 21,0 miljarder dollar.

Juniper Networks resultat uppgick till justerade 0,32 dollar per aktie, att jämföra med väntade 0,22 dollar och rapporterade 0,19 dollar. Aktien handlades 6,9 procent högre i efterhandeln.

Tidigare under dagen rapporterade Caterpillar, General Motors, Procter & Gamble och 3M sina delår.

Caterpillars steg inledningsvis efter att ha levererat en stark rapport där resultatet överträffade analytikernas förväntningar. Caterpillar höjde helårsprognosen för justerat resultat per aktie och upprepade intäktsprognosen om en försäljning kring 50 miljarder dollar. Aktien stängde dock ned 0,1 procent.

Fordonstillverkaren General Motors resultat var sämre än analytikernas förväntningar. Att bolaget upprepade målsättningen att förbättra marginalen och resultatet 2015 hjälpte inte mycket – aktien backade 3,3 procent

Procter & Gamble, en konkurrent till SCA, levererade ett nettoresultat i linje med förväntningarna. Försäljningen på 18,1 miljarder dollar var dock under väntade 18,5 miljarder dollar och aktien tappade 2,6 procent.

3M backade 2,9 procent efter att ha levererat en rapportbesvikelse.

AT&T, som delårsrapporterade i linje med förväntningarna efter stängning i går, steg 4,2 procent.

På makrofronten rapporterades att antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 295.000 under förra veckan, vilket var mer än förväntade 290.000. Utfallet är en uppgång med 1.000 jämfört med föregående veckas oreviderade utfall på 294.000.

Försäljningen av nya hus i USA sjönk med 11,4 procent jämfört med månaden innan till 481.000 enheter i mars i säsongsjusterad årstakt. Marknaden hade räknat med en nedgång på 4,8 procent, jämfört med det preliminära utfallet månaden innan till nivån 513.000.

Markits inköpschefsindex för tillverkningssektorn i USA uppgick till preliminära 54,2 i april. Det kan jämföras med en definitiv nivå om 55,7 i mars, vilket också var marknadens prognos.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco