Jerome Powell: Låga räntor kan bestå i flera år

Federal Reserves ordförande Jerome Powell uppger att de låga räntorna troligen är här för att stanna under flera år då det tar tid för ekonomin att återhämta sig.
Jerome Powell: Låga räntor kan bestå i flera år - jerome-powell-900
Fed-chefen Jerome Powell. Foto: Tasos Katopodis/TT

”Vi tror att ekonomin kommer att behöva låga räntor, som stöder ekonomisk aktivitet under en längre tid”, uppger Powell i en intervju med NPR.

Han upprepade också att Federal Reserve kommer att fortsätta att stötta ekonomin.

”Hur lång tid det än tar kommer vi att vara där. Vi kommer inte att dra tillbaka det stöd som vi tror att ekonomin behöver”, sade Fed-toppen.

Uttalandet är i linje med vad som kommit från Federal Reserve tidigare.

Han var inte ensam om att tala. Eric Rosengren, som är Fed-chef i Boston, uppger att det är väldigt positiva jobbsiffror som presenterats, men att USA fortsatt befinner sig i en ”väldigt signifikant recession”. Rosengren uppger även att jobbstatistiken var bättre än han väntat sig.

”Vid 8,4 procents arbetslöshet betyder det att det är en mycket betydande lågkonjunktur och jag tror att det kommer att ta ett tag att föra tillbaka alla dessa människor i arbete, särskilt om det tar lång tid att inte bara få löst pandemin utan också att få ett fungerande och säkert vaccin som sprids mycket”, säger han till CNBC och fortsätter.

”Jag tror att det verkligen är det som krävs innan vi ser en helt normaliserad marknad.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco