John Mattson genomför en garanterad företrädesemission på 1,3 miljarder

Bostadsfastighetsbolaget John Mattson genomför en företrädesemission på 1,25 miljarder kronor.
John Mattson genomför en garanterad företrädesemission på 1,3 miljarder - vilunda-c01
Foto: John Mattson

Stora delar av emissionen, cirka 1,1 miljarder kronor, kommer att användas för att banta skulderna.

Emissionen kommer att behöva klubbas vid en extra stämma den 21 november. Villkor för emissionen väntas presenteras omkring den 15 november. Teckningsperioden väntas löpa mellan den 27 november till den 11 december.

– Vi har agerat proaktivt för att anpassa bolaget efter de nya marknadsförutsättningarna. Detta arbete fortlöper enligt plan. Osäkerheten i vår omvärld fortsätter och vi genomför nu en nyemission för att ytterligare stärka bolaget, minska den finansiella risken och skapa förutsättningar för fortsatt långsiktigt värdeskapande för John Mattsons aktieägare och hyresgäster, säger John Mattsons vd Per Nilsson.

Företrädesemissionen är fullt garanterad genom tecknings- och garantiåtaganden från fastighetsbolagets största ägare AB Borudan Ett och Tagehus Holding, som tillsammans äger cirka 50,9 procent av antalet aktier och röster. Båda aktieägarna kommer också att rösta för emissionen på extra stämman.

Carnegie Fonder och PriorNilsson Fonder som tillsammans innehar cirka 12,2 procent av antalet aktier och röster har meddelat att de ställer sig positiva till företrädesemissionen och avser att stödja den.

John Mattson kommer att använda 1 100 miljoner kronor för att amortera räntebärande skulder.

Företaget kommer också att investera 150 miljoner kronor i lägenhetsuppgraderingar och förbättringar i syfte att minska energiförbrukningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets