JP Morgan Chase flyttar tillgångar på 200 miljarder euro till Tyskland till följd av brexit

JP Morgan Chase kommer att flytta tillgångar på 200 miljarder euro, motsvarande 230 miljarder dollar, från Storbritannien till Frankfurt, som en följd av brexit när Storbritannien lämnar EU.
JP Morgan Chase flyttar tillgångar på 200 miljarder euro till Tyskland till följd av brexit - jp-morgan-chase-london-900
Foto: Mark Lennihan/TT
Den amerikanska banken planerar att slutföra flytten av tillgångarna till sitt dotterbolag i Frankfurt före årsskiftet. Det uppger insatta personer för Bloomberg News.

JP Morgan Chase blir därigenom den sjätte största banken i Tyskland mätt i tillgångar. Banken planerar också att flytta 200 anställda i London till kontinentens städer som Paris, Frankfurt, Milano och Madrid.

De europeiska hubbarna i Paris, Amsterdam och Köpenhamn kommer att rapportera till bankens dotterbolag i Frankfurt, JP Morgan AG, vars chef Dorothee Blessing har fått utökade arbetsuppgifter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.