JP Morgan ser ytterligare uppsida på 20 procent på börsen

JP Morgan tror att aktiemarknaden i USA har en uppsida på 20% tack vare ”köp-på-dippen”-mentaliteten. Det framgår av ett analysbrev i vilket banken förblir överviktad mot aktier och råvaror, rapporterar Business Insider.
JP Morgan ser ytterligare uppsida på 20 procent på börsen - wall-street-trader-glad-700_binary_6991274.jpg
JP Morgan skriver att upplägget har förekommit i över ett årtionde och pekar på förra veckan som senaste exemplet. S&P 500 föll med 3% men har klättrat varje dag under innevarande vecka.

Om denna mentalitet håller i sig finns det alltså en uppsida på 20%. Banken tror inte heller att börsen är utmattad efter uppgången. Man skriver att om privatspararna drar sig undan så finns de institutionella investerarna till undsättning. Dessa drog ned sin risk under förra veckans galna short squeeze i aktier som Gamestop och AMC Entertainment.

Argumentet understryks av att samma grupp har en aktieexponering på 43,8%, vilket är långt under toppen på 47,6% i januari 2018.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco