Julius Bär: Detta kommer utlösa ett marknadsrally

Federal Reserve kommer troligen att strama åt penningpolitiken mindre än vad vissa marknadsaktörer tror, vilket öppnar för ett rally. Det enligt en analys från schweiziska banken Julius Bär som tror på tre räntehöjningar från Fed i år, rapporterar Bloomberg News.
Julius Bär: Detta kommer utlösa ett marknadsrally - bors uppgang julius baer
Mindre åtstramning än väntat från Federal Reserve öppnar för ett rally, menar Julius Bär. Foto: TT/ Montage
Banken förväntar sig också att Fed kan minska balansräkningen med cirka 1,5 biljoner dollar utan att skapa en likviditetsbrist.

Under helgen kom Goldman Sachs att gå ut och spå fyra räntehöjningar från Fed (med första i mars) under 2021, och sade att balansräkningen kommer börja reduceras i juli.

Finansprofessorn Jeremy Siegel har samtidigt sagt att han tror Fed kommer vara tvungen att vara än mer aggressiv i sin åtstramning. Han tror att Fed kommer att höja styrräntan hela åtta gånger i år och att räntan ligger runt 2% vid slutet av året.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.