Kapitalförvaltare: Tror man på ett bra börsår ska Investor finnas i portföljen

Sebastian Martinsson, kapitalförvaltare på Swedbank, menar att optimisterna är fler än pessimisterna inför årets sista handelsdagar och att Investor är ett givet inslag i portföljen för de som tror på ett bra börsår 2022.
Kapitalförvaltare: Tror man på ett bra börsår ska Investor finnas i portföljen - INVESTOR
Investor. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT

Trots nyheter om hög inflation dominerar börsoptimisterna bland Swedbanks kunder. Det säger Sebastian Martinsson, kapitalförvaltare på Swedbank i en uppdatering.

Vad gäller de hetaste aktierna just nu nämner han ABB och Volvo, men även Investor.

”Tror man på ett bra börsår 2022 ska Investor finnas i portföljen”, säger han.

”Investor är en grundbult”

Investor har gått som tåget under de senaste månaderna, bland annat då indexleverantören MSCI tagit med A-aktien i dess index MSCI Global Standard Index.

Även Kepler Cheuvreuxs Johan Sjöberg har under hösten uttalat sig om att Investor hör hemma i allas portföljer och att bolaget slår index år efter år.

”Så Investor det är en grundbult i allas portfölj som jag ser det”, sade han.

Investor har också varit den aktie som flest av Nordnets svenska kunder har köpt under 2021 Det skrev Affärsvärlden om i den här artikeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.