”Investor hör hemma i allas portfölj”

Investor är ett bolag som slår index år efter år, menar Kepler Cheuvreuxs Johan Sjöberg och säger att han personligen anser att aktien hör hemma i allas portföljer.
STOCKHOLM 20171018 - Investor, investmentbolag. Foto: Alexander Larsson Vierth / TT / kod 11840

Kepler Cheuvreux-analytikern Johan Sjöberg utvecklar i Swedbanks Aktie-TV sin syn på Investor och Kinnevik.

”Det här är ju två väldigt vitt skilda bolag. Investor är den här stabila spelaren. För mig personligen tycker jag att investor hör hemma i allas portfölj”, säger han.

Han menar att Investor slår index år efter år dels för att de har en väldigt bra noterad portfölj, med kvalitetsbolag som är ledande inom sin marknad. Dels visar de onoterade innehaven en stabil tillväxttakt, särskilt läkemedelsbolagen.

Kursrekord för både Investors A- och B-aktie

”Så Investor det är en grundbult i allas portfölj som jag ser det. När det gäller Kinnevik så är det väl egentligen lite mer rock n’ roll om jag ska vara helt ärlig”, säger han.

Aktien är mer volatil, säger han, men fortfarande väldigt pännande och en ”krydda” i portföljen. Kinnevik har också ett fantastiskt track reckord, menar han och pekar på deras historik av att skapa nya bolag såsom Tele2, MTG och Zalando.

Miljonärer väljer Investor

Affärsvärlden berättade nyligen att 36 000 sparare på Avanza blivit miljonärer under 2020-talet. Just Investor, som Kepler-analytikern hyllar, var den mest ägda aktien bland de nya miljonärerna. Här kan du hitta den artikeln.