Kardashian och Mayweather stäms för påstått kryptobedrägeri

Kim Kardashian och Floyd Mayweather stäms för att ha vilselett investerare kring kryptovalutan EthereumMax, rapporterar CNBC.
Kim Kardashian och Floyd Mayweather Jr. Foto: Eugene Hoshiko/TT och Willy Sanjuan/TT

Båda två kom att marknadsföra valutan förra året. Kardashian gjorde det genom ett inlägg på Instagram där hon också adderade hashtaggen #ad i meddelandet, vilket indikerar att hon blev betald att göra detta. Mayweather å andra sidan gjorde reklam för EthereumMax under sin boxningsmatch med Logan Paul. Kryptovalutan accepterades som betalmedel för att se matchen.

Dessa åtgärder lyfte handelsvolymerna för EthereumMax men efter det har det inte varit någon rolig resa. Valutan har tappat cirka 97% av värdet sedan i somras och investerare beskyller nu duon för att ha medverkat i ett klassiskt ”pump and dump”-upplägg, där man blåser upp värdet på en tillgång och säljer av innan alla andra inser att den är värdelös.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.