Karlstadbolag uppges tjäna mångmiljonbelopp på fejkartister på Spotify

Flera svenska artister med miljontals lyssningar på musikströmningstjänsten Spotify finns inte på riktigt. Det fann en granskning som DN har gjort, skriver Omni.
Spotify
Foto: Henrik Montgomery/TT
Istället ligger ett 20-tal personer bakom cirka 500 artistnamn, varav flera har fler spelningar än Håkan Hellström. I centrum står anonyma Karlstadsbolaget Firefly Entertainment, som år 2020 omsatte 65 miljoner kronor och delade ut 15 miljoner.

DN skriver även att bolaget haft nära kontakt med en person i Spotifys högsta ledning, men företagets vd Peter Carlsson dementerar att så skulle vara fallet. ”Det finns ingen direkt relation med Spotify eller annat sätt som kan påverka spellistorna”, skriver han till tidningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.