Karnell räknar med notering på Stockholmsbörsen i Q1

Industriteknikgruppen Karnell Group vill notera sina B-aktier på Nasdaq Stockholm Main Market.
Karnell räknar med notering på Stockholmsbörsen i Q1 - karnell_investment
Foto: Karnell

Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

I samband med noteringen ska man genomföra ett erbjudande av nyemitterade B-aktier till ett värde på 250 miljoner kronor. Likviden ska användas för att finansiera framtida förvärv.

Nasdaqs bolagskommitté bedömer att Karnell uppfyller de krav som finns för en notering och kommer att godkänna en ansökan ifall de grundläggande villkoren uppfylls. Beroende på hur marknadsförhållandena är så förväntar sig Karnell att erbjudandet och noteringen sker i första kvartalet i år.

”Karnell har etablerat sig som en långsiktig och aktiv ägare av industriteknikbolag med starka marknadspositioner och stor tillväxtpotential. Med en systematisk och proaktiv förvärvsstrategi letar vi upp och investerar i produktbolag och nischproducerande bolag till attraktiva värderingar där vi ser möjlighet att skapa värde med Karnell som ägare”, säger VD Petter Moldenius.

De existerande aktieägarna Handelsbanken Fonder, Swedbank Robur Fonder och Östersjöstiftelsen har indikerat intresse av att teckna aktier i erbjudandet för ett sammanlagt belopp om upp till 30% av erbjudandets storlek.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Carnegie Fonder